KÜTAHYA / TAVŞANLI - Derecik İlkokulu

Derecik İlkokulu

Derecik Köyü 43300 Tavşanlı/KÜTAHYA
Vizyon
. İstiyoruz ki, . Okulumuzda, öğrenme temel ihtiyaç kabul edilsin. . Okulumuzda her veli, öğrencisine öğrenme için her türlü fırsatın verildiğini bilsin. . Okulumuzda hem öğretmenler hem de öğrenciler birbirlerinin yardımcı olmanın önemine inansın. . Okulumuzda çalışanlar gerekenleri yaparken kendilerinden emin olsun. Doğruları yaptıklarında alacakları cevaptan korkmasın ve gerekenleri yerine getirmede endişeleri olmasın. . Okulumuzda herkes her gün daha iyiye ulaşmak için çalışsın.
Misyon
Biz, . Bütün öğrencilerin öğrenmelerini sağlamak, . Onların bilgili, becerili ve kendine güvenen bireyler, iyi bir vatandaş olarak yetişmelerine fırsat tanımak, . Onlara 21. Yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırmak için varız.
Köyümüze ulaşım asfalt yol olarak sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri
Yerleşim yeri köydür.Köyümüz Tavşanlı´ya 6 km. Kütahya´ya 51 km uzaklıktadır. Köyümüzün denizden yüksekliği 850 m dir. Ayvalı Köyü, Gölcük Köyü ve Ömerbey Mahallesi ile komşudur. Köyümüzün nüfusu yaklaşık olarak 1028 kişidir. Halk tarım ve hayvancılığın yanında erkekleri sıvacılık mesleği ile geçimlerini sağlamaktadırlar.
İl merkezine uzaklık:51 km. İlçe merkezine uzaklık:6 km.